Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Εκτύπωση
Ημερομηνία δημοσίευσης

Με το πρόγραμμα «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού» θέσαμε ως στόχο την απόκτηση γνώσεων σχετικών με τα διαφορετικά είδη τουρισμο, τα οποία μπορούν να αποδώσουν οφέλη τόσο στην τοπική κοινωνία

όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού.

Μέσα από επισκέψεις στο πεδίο , είδαμε από κοντά πως οι ήπιες μορφές τουρισμού μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα και πως συνδέονται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού.

Επισκεφθήκαμε ένα μεγάλο οινοποιείο στην περιοχή μας καθώς και ένα οικοτουριστικό κατάλυμα και σκεφθήκαμε πως θα μπορούσαν να οργανωθούν πακέτα διακοπών που θα διαφέρουν τελείως από τον απρόσωπο μαζικό τουρισμό.

Συμμετείχαμε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Αρχανών , το οποίο είχε θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό και μέσα από αυτή την εμπειρία ενδυναμώσαμε τις γνώσεις μας αλλά και τους δεσμούς στην ομάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:

  • Το οινοποιείο «Καραβιτάκη» για την άψογη φιλοξενία και παρουσίαση που μας προσφερε,
  • Το οικοτουριστικό κατάλυμα «Μηλιά» για την εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με τον οικοτουρισμό καθώς και την ξεναγηση σε όλο το κατάλυμα.
  • Το ΚΠΕ Αρχανών που επέλεξε το σχολείο μας για να παρακολουθήσει την εξαιρετική επιμόρφωση.

Τα περιβαλλοντικά προγράμματα είναι μια χρυσή ευκαιρία απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι μαθαίνουν να συν-εργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων.

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που είναι η τελική μορφή της εργασίας μας:

 

ΕΠΑΛ Πλατανιά

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ ΠΛΑΤΑΝΙΑ με ωράριο λειτουργίας 19.00 μ.μ έως 22.30 μ.μ.  Θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο Πλατανιά.

Μια ακόμα εκπαιδευτική δομή δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας θα δώσει την δυνατότητα σε κυρίως ενήλικους να αποκτήσουν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο στην ειδικότητα που επιθυμούν.

 


©Εσπερινό ΕΠΑγγελματικό Λύκειο Πλατανιά.

Σχεδίαση - Υλοποίηση Ιστότοπου: Τζωρτζάκης Μιχάλης (ΠΕ86).

 

Monday the 4th.
Copyright 2020

©